apheon


CLOSE

Home

About

Team

Investments

Sustainability

News

Investor Login

July 07, 2021
Ergon en management nemen Summa over van Gimv

Met zijn digitale snijoplossingen speelt Summa (Gistel – BE, www.summa.com) in op de evoluties in de attractieve digitale printindustrie. De verschuiving van analoog naar digitaal printen creëert een hoge mate van productieflexibiliteit en maakt maatwerk van producten in hoge oplages mogelijk, wat daarbij ook de vraag naar digitale snijtechnieken aanzwengelt. Technologische evoluties resulteren in een steeds groter gamma van materialen die digitaal kunnen worden bedrukt en gesneden, zoals karton, stickers en textiel. De uitbreiding van het productportfolio – van rolsnijders tot vlakbed- en lasersnijapparatuur – is volledig in lijn met Summa’s motto ‘if you can print it, we can cut it’.

In 2016 verwierf Gimv samen met het managementteam een meerderheidsbelang in Summa. Summa breidde snel uit door een eigen organisatie op te zetten in de VS (2017), zijn vlakbed productportfolio organisch uit te breiden, de markt van lasersnijden voor textiel te betreden door de overname van het Britse CadCam Technology (2018) en het eigen softwareplatform GoSuite te lanceren (2019). Summa heeft een indrukwekkende groei gerealiseerd en verdubbelde haar omzet sinds de intrede van Gimv. Vandaag stelt Summa meer dan 150 mensen tewerk met vestigingen in België (Gistel), het VK (Nottingham), de VS (omgeving Boston) en Singapore.

Summa beoogt haar productportfolio te blijven ontwikkelen en haar geografische aanwezigheid verder uit te breiden. Met haar innovatieve digitale snijoplossingen heeft Summa alles in huis om tegemoet te komen aan alle behoeften van haar wereldwijde klantenbestand. Om het management bij te staan in zijn ambities en om te blijven investeren in de versnelde groei van het bedrijf, is Summa een overeenkomst aangegaan met Ergon, een onafhankelijke waarde-investeerder met track record in het stimuleren van groei bij innovatieve, niche-ondernemingen.

Erwin Vandousselaere, CEO van Summa, legt uit: “De voorbije 5 jaar legden we samen met Gimv een geweldig traject af en daarvoor zijn we hen dankbaar. We staat nu terug aan de start met onze nieuwe partner Ergon, in wie we het volste vertrouwen hebben om onze geplande groei verder te zetten. De prestaties van Summa zijn uitstekend geweest, mede omdat het bedrijf heeft geïnvesteerd in geografische uitbreiding, productupgrades en innovaties, en dat zullen we ook blijven doen.”

Pieter Lambrecht, Partner bij Ergon, over de investering: “We zijn echt onder de indruk van Summa’s sterke groei- en innovatie track record, alsook van de duidelijke visie van Erwin en zijn team. Summa’s internationale voetafdruk en ondernemend DNA passen zeer goed bij dat van Ergon. Het maakt ons dan ook trots om deze samenwerking aan te gaan en we kijken ernaar uit Summa te ondersteunen in zijn volgende fase van versnelde en internationale groei.”

Tom Van de Voorde, Managing Partner en Head Smart Industries bij Gimv, over dit groeiverhaal: “Summa evolueert van ‘hidden champion’ naar wereldwijd marktleider, door doelbewust te investeren in nieuwe producten en in softwareontwikkeling, door nieuwe segmenten aan te boren en door samenwerkingsverbanden aan te gaan met marktleiders in de grafische industrie. De samenwerking met het Summa-team en onze gezamenlijke ambities hebben geleid tot een indrukwekkende organische groei. Bedrijven als Summa maken ons optimistisch over het industriële potentieel van Europa in de komende jaren.”

Over Summa

Summa is een toonaangevende fabrikant van innovatieve digitale snijapparatuur die haar klanten helpt om hun toepassingen volgens de hoogste normen af te werken. Al ruim 3 decennia levert Summa hoogkwalitatieve vinyl- en contoursnijmachines, vlakbed- en lasersnijmachines. Wereldwijd gebruiken bedrijven Summa’s snijoplossingen voor allerhande toepassingen in de grafische, signalisatie, display, kleding en verpakkingsindustrie. Summa levert daarbij eveneens wereldwijd professionele producten en diensten, dankzij een groot netwerk van erkende distributeurs. Vandaag stelt Summa meer dan 150 mensen tewerk met vestigingen in België (Gistel), het VK (Nottingham), de VS (Boston area) en Singapore. Voor meer informatie, bezoek summa.com

Over Ergon

Ergon is een mid-market investeringsmaatschappij met meer dan 1,5 miljard euro aan activa onder beheer van een selecte groep van Europese institutionele beleggers en families. Ergon is een gedisciplineerde en discrete waarde-investeerder, die ‘geduldig en vriendschappelijk kapitaal’ verstrekt aan ondernemers en managers die op zoek zijn naar kapitaal, industriële know-how of technologische oplossingen om de ontwikkeling van hun ondernemingen te versnellen. Ergon investeert in toonaangevende ondernemingen met een duurzame concurrentiepositie in aantrekkelijke nichemarkten in de Benelux, Frankrijk, Duitsland, Spanje en Italië. Ergon wordt geadviseerd door Ergon Capital Advisors, dat kantoren heeft in Brussel, Parijs, München, Madrid en Milaan. Sinds haar oprichting in 2005 heeft Ergon via opeenvolgende investeringsprogramma’s meer dan 2,5 miljard euro aangetrokken, geïnvesteerd in 31 ondernemingen (waarvan 10 in de Benelux, 9 in Italië, 4 in Frankrijk, 5 in Duitsland en 3 in Spanje) en 71 add-on acquisities afgerond voor een totale transactiewaarde van meer dan 5 miljard euro. De huidige portefeuille van Ergon bestaat uit 17 ondernemingen. Voor meer informatie, bezoek ergoncapital.com

Over Gimv

Gimv is een Europese investeringsmaatschappij, genoteerd op Euronext Brussel. Met 40 jaar ervaring in private equity heeft Gimv momenteel 2 miljard euro aan activa onder beheer. De portefeuille bevat ongeveer 55 portefeuillebedrijven, met een gezamenlijke omzet van 2,8 miljard euro en 15.000 werknemers. Als erkend marktleider in geselecteerde investeringsplatformen identificeert Gimv ondernemende, innovatieve bedrijven met een hoog groeipotentieel en ondersteunt hen in hun transformatie tot marktleiders. De vier investeringsplatformen van Gimv zijn Consumer, Health & Care, Smart Industries en Sustainable Cities. Elk platform werkt met een ervaren team in de thuismarkten van Gimv – Benelux, Frankrijk en DACH – ondersteund door een uitgebreid internationaal netwerk van experts. Voor meer informatie, bezoek www.gimv.com

Voor meer informatie, gelieve contact op te nemen met:

Erwin Vandousselaere, CEO, Summa T +32 59 27 00 11 – erwin.vandousselaere@summa.eu

John Mansvelt, CFO, Ergon T +32 2 213 60 90 – jm@ergoncapital.com

Tom Van de Voorde, Managing Partner – Head Smart Industries, Gimv T +32 3 290 21 17 – tom.vandevoorde@gimv.com

Download press release in PDF

XYZ WP Insert Code Snippets Powered By : XYZScripts.com