apheon


CLOSE

Home

About

Team

Investments

Sustainability

News

Investor Login

June 20, 2019
Ergon investeert in TMC, een toonaangevende dienstverlener van technische en R&D-expertise met sterke internationale groeiambities

Vandaag kondigt Ergon Capital Partners IV SCSP (“Ergon”) de overname aan van een meerderheidsbelang in TMC, de toonaangevende Nederlandse dienstverlener van technische en R&D-expertise, van fondsen geadviseerd door Gilde Buy Out Partners (“Gilde”). TMC’s oprichters Thijs Manders en Jan van Rijt en CEO Emmanuel Mottrie zullen, samen met andere leden van het management, met Ergon in de transactie herinvesteren.

TMC, opgericht in 2000, heeft een leidende positie ingenomen voor het leveren van technische en R&D-expertise op de Nederlandse markt. In de afgelopen vijf jaar heeft TMC deze groei ook in het buitenland voortgezet door met succes uit te breiden naar België en kantoren te openen in Frankrijk, Italië, Spanje, Portugal, Zweden, de Verenigde Arabische Emiraten, Canada en de VS. Tegelijkertijd verbreedde TMC ook de technische niches waarin het opereert.

TMC is actief in een aantrekkelijke sector waarin toekomstige groei ondersteund wordt door verschillende actuele trends. We denken hierbij aan het versnellen van technologische innovatie wat een breed scala aan industrieën disruptief aan het veranderen is en ook aan het sterke tekort aan ingenieurs en technisch geschoold personeel op de arbeidsmarkt. Het bedrijf opereert via een uniek “Employeneurship”-model om het beste talent aan te trekken en te behouden, en om het opdoen van technische expertise te combineren met ondernemerschap. In de komende jaren heeft TMC de ambitie om verder te groeien in Nederland en België, en tegelijk het internationale netwerk verder uit te breiden om zowel de huidige internationale klanten als nieuwe hightech-klanten optimaal te kunnen bedienen.

TMC was op zoek naar een nieuwe partner die de internationale expansie van het bedrijf kon ondersteunen en versnellen, en daarnaast TMC’s waarden, visie en strategie deelt. Dit heeft geleid tot de investering van Ergon, samen met management en oprichters. Het partnership met Ergon geeft TMC de kans om gebruik te maken van Ergon’s pan-Europese aanwezigheid en sterk internationaal netwerk.

Voor Thijs Manders, oprichter van TMC, die ook als President van de Raad van Bestuur betrokken zal blijven, biedt deze samenwerking mogelijkheden om het groeitraject van het bedrijf te versnellen: “Technologische ontwikkelingen zijn duidelijk aan het accelereren, wat resulteert in een groeiende vraag naar technologische expertise om de steeds complexere uitdagingen van onze klanten op te lossen. Wij willen voorop blijven lopen als het gaat om technologische ontwikkelingen, door expertise aan te bieden in alle sectoren en technische specialisaties. Nadat Gilde ons van de beurs heeft gehaald, zijn we begonnen met het bouwen van een sterke organisatie voor internationale groei. In onze nieuwe samenwerking met Ergon zullen we doorgaan met het aannemen van gepassioneerd en ondernemend technisch talent om onze ambities te realiseren”.

Emmanuel Mottrie, CEO van TMC, is zeer tevreden met de nieuwe partner: “Met Ergon hebben we een uitstekende partner gevonden die onze internationale groeiplannen kan ondersteunen en die de kernwaarden van het bedrijf deelt. Samen met de locale CEO’s in onze verschillende kantoren en onze ~1.000 “Employeneurs” wereldwijd zullen we de bedrijfscultuur versterken en verder streven naar duurzame groei”.

Wolfgang de Limburg, Managing Partner bij Ergon, licht de transactie verder toe: “Wij zijn zeer enthousiast om TMC te mogen ondersteunen in het verwezenlijken van de ambitieuze groeiplannen

Ergon Capital Partners IV SCSp

voor de komende jaren. Ergon’s pan-Europese aanwezigheid en sterk internationaal netwerk sluiten nauw aan bij de behoeften van TMC. Bovendien ligt ons ondernemend en hands-on karakter in lijn met dat van TMC en het management”.

Pieter Lambrecht, Partner bij Ergon, is verheugd over de toekomstige samenwerking: “TMC heeft een uitstekende reputatie en geniet van sterke klanten- en “Employeneurs”-tevredenheid. Wij zijn onder de indruk van TMC’s sterke trackrecord en de duidelijke visie, gedreven door het unieke “Employeneurship” model ontwikkeld door Thijs Manders. Wij verheugen ons erop om het hele TMC- team, van Eindhoven tot New York, te kunnen ondersteunen bij het realiseren van hun ambitie”.

– EINDE PERSBERICHT

Voor meer informatie, gelieve contact op te nemen met:

Ergon

John Mansvelt

+32 (2) 213 60 90

Over TMC

Sinds 2000 richt TMC zich op het leveren van technische en R&D-expertise aan internationale hightech-klanten. TMC werkt met een uniek “Employeneurship”-model dat het bedrijf in staat stelt technisch toptalent aan te trekken en te behouden en daarnaast ook ondernemerschap te bevorderen. De focus van TMC is primair gericht op de meest kritieke technische uitdagingen van vandaag en levert als detacheerder hierbij technische specialisten die betrokken zijn bij de kern R&D-processen van de klant. Sinds december 2018 is TMC actief in 9 landen met 17 kantoren, met meer dan 1.000 werknemers waarvan ~900 technische consultants.

Voor meer informatie over TMC, bezoek tmc-employeneurship.com.

Over Ergon

Ergon is een mid-market private equity investeringsmaatschappij met meer dan €1,0 miljard onder beheer van geselecteerde Europese institutionele beleggers en familiale investeerders, waaronder Groupe Bruxelles Lambert, via haar dochterbedrijf Sienna Capital, als ‘hoeksteeninvesteerder’. Ergon is een gedisciplineerde en discrete waardebelegger die ‘geduldig en vriendschappelijk kapitaal’ biedt aan ondernemers en managers, die kapitaal- en industriële oplossingen zoeken om de ontwikkeling van hun bedrijven te versnellen. Ergon investeert vanaf €25 miljoen tot €75 miljoen in toonaangevende bedrijven met een duurzame marktpositie in aantrekkelijke nichemarkten in de Benelux, Frankrijk, Duitsland, Italië en Iberia. Ergon wordt hierbij geadviseerd door Ergon Capital Advisors met kantoren in Brussel, Parijs, München, Milaan en Madrid. Sinds haar oprichting in 2005 heeft Ergon, over zijn verschillende investeringsfondsen, ongeveer €1,6 miljard opgehaald, geïnvesteerd in 22 bedrijven (waarvan 7 in de Benelux, 3 in Frankrijk, 3 in Duitsland, 7 in Italië en 2 in Spanje) en 44 add-on acquisities afgerond voor een totale geaggregeerde transactiewaarde van meer dan €3,5 miljard euro. De huidige portefeuille van Ergon bestaat uit 11 bedrijven in alle focus sectoren.

Voor meer informatie over Ergon, bezoek ergoncapital.com.

Over Gilde Buy Out Partners

Gilde Buy Out Partners is een toonaangevende Europese private equity investeerder met kantoren in Zürich, Frankfurt, Utrecht en Brussel. Met €1,1 miljard is Gilde Buy-Out Fund V, het meest recente fonds, een van de grootste mid-market buy-out beleggingsfondsen in Europa. Gilde heeft meerderheidsbelangen in Esdec, ZND, Albelli, Oystershell Laboratories, Caseking, Amor, T-groep, Royal Reesink, Comcave, Riri, Koninklijke Ten Cate, Enkco, Eismann, Teleplan en Powerlines.

Voor meer informatie over Gilde, bezoek gilde.com.

Download press release in PDF

XYZ WP Insert Code Snippets Powered By : XYZScripts.com