apheon


CLOSE

Home

About

Team

Investments

Sustainability

News

Investor Login

April 19, 2011
Overname van Groep de Boeck door Ergon Capital

19 April 2011

Ergon Capital Partners III SA («Ergon») kondigt de overname aan van Groep De Boeck, tot op heden 100% in handen van Editis.

Groep De Boeck is een toonaangevend uitgeversbedrijf gespecialiseerd in publicaties voor lager, middelbaar en universitair onderwijs en in juridische en beroepspublicaties, in het Nederlands en het Frans. Het is voornamelijk actief in België, Luxemburg en Frankrijk. Groep De Boeck, opgericht in 1883, heeft zijn maatschappelijke zetel in Brussel en telt op vandaag ongeveer 224 personeelsleden, gespreid over 6 vestigingen in België, Luxemburg en Frankrijk. Over de voorbije

130 jaren heeft de groep zich geleidelijk ontwikkeld door organische groei en door een aantal doelgerichte overnames waaronder Larcier (1991), Duculot (1994), De Sikkel en de educatieve poot van Standaard Uitgeverij (2000), Estem (2002), Fiscalnet (2003) en recentelijk door de overname van de juridische publicaties van Bruylant (2011). Het bedrijf maakte sinds 2007 deel uit van het Franse Editis.

Ian Gallienne, vennoot bij Ergon, licht toe «Ergon is verheugd met de overname van Groep De Boeck. We zijn ervan overtuigd dat het talent en de ervaring van het personeel en het management van Groep De Boeck, samen met de inbreng van het Ergon-team, het bedrijf zullen toelaten zijn verdere ambitieuze ontwikkeling te realiseren, door een versterking van zijn positie in de Belgische markt voor school- en universiteitsuitgaven, juridische en professionele publicaties, en door een versteviging van zijn internationale aanwezigheid in die zelfde domeinen».

Alain Kouck, PDG van Groupe Editis, over deze transactie: «De verkoop van Groep De Boeck biedt aan Editis de mogelijkheid om de ontwikkeling van zijn kernactiviteiten verder te zetten in het digitale tijdperk. Deze kernactiviteiten omvatten het uitgeven van algemene literatuur, educatieve boeken, referentiewerken en andere uitgeverijdiensten. Ik ben ervan overtuigd dat Groep De Boeck – na een succesvol parcours binnen Editis over de voorbije jaren – onder de vleugels van Ergon belangrijke zijn groei zal versnellen en nieuwe ontwikkelingen tegemoet gaat.»

Ergon werd geadviseerd door ING Corporate Finance (M&A), Allen & Overy (juridisch), PriceWaterhouseCoopers (financieel en fiscaal), Bain & Company (strategie) et Marsh (verzekeringen).

 

Ergon

Ergon is een onafhankelijke investeringsmaatschappij gespecialiseerd in mid-market transacties. Ergon beschikt over een kapitaal van 775 M en wordt gesteund door de Groupe Bruxelles Lambert (GBL). Het investeert tussen de 20 M et 75 M in bedrijven gevestigd in Benelux, Frankrijk, Italië, Spanje en Zwitserland. Ergon is gevestigd in Brussel en heeft eveneens kantoren in Parijs, Milaan en Madrid. De investeringsfilosofie van Ergon is er één van partnerschap met het management en het volgen van een industriële strategie met het oog op het realiseren van meerwaarden op lange termijn. Ergon handelt in overeenkomst met de industriële en lange termijn visie van GBL.

 

Groep Editis

Editis – in handen van de Spaanse Groep Planeta – is de nummer twee in de Franse uitgeverijwereld. Editis is actief met meer dan 40 merken in het uitgeven van algemene literatuur, referentiewerken en educatieve publicaties. Het is ook belangrijke speler in de distributie van boeken via zijn filiaal Interforum. In 2010 realiseerde Editis een omzet van 753 M.

 

Download press release in PDF

XYZ WP Insert Code Snippets Powered By : XYZScripts.com