apheon


CLOSE

Home

About

Team

Investments

Sustainability

News

Investor Login

December 20, 2019
Snackfabrikant Beltaste-Vanreusel neemt de Nederlandse ambachtelijke croquettenfabrikant Oma Bobs over

Hamont (B) / Aalsmeer (NL) 19 december 2019 De Belgische snackfabrikant Beltaste kondigt aan dat het begin januari 2020 de Nederlandse croquettenfabrikant Oma Bobs zal overnemen. Beide familiebedrijven delen dezelfde visie om kwaliteitsvolle producten aan te bieden aan hun klanten. Met de overname versterkt Beltaste zich op de Nederlandse markt.

Familiebedrijf Beltaste, ontstaan in 1953, is met het merk Vanreusel één van de belangrijkste spelers op het vlak van (frituur)snacks in België en Nederland. Dankzij de overname van Oma Bobs, kan het Beltaste zijn positie op de Benelux markt versterken.

Oma Bobs is een producent van ambachtelijke croquetten en bitterballen, opgericht door Jurgen en Saskia Ottenhoff. Hun verhaal is begonnen als restauranthouders, waar ze hun eigen croquetten serveerden. Later leverden ze hun producten ook aan andere restaurants in Amsterdam en omstreken. Het succes breidde zich uit en vanaf 2011 verzorgen ze hun productie vanuit een eigen fabriek in Aalsmeer. Het familiale en ambachtelijke karakter van de producten is al die tijd bewaard gebleven.

Voor Beltaste is dit een belangrijke volgende stap in haar groeistrategie en ambitie om zich ook in Nederland verder te ontwikkelen. Het bedrijf wil Oma Bobs laten uitgroeien tot de grootste ambachtelijke fabrikant van croquetten in Nederland, zonder in te boeten op de kwaliteit waarvoor Oma Bobs al vanaf het begin bekend is.

Paul-Emmanuel Vanreusel, algemeen directeur van Beltaste, is verheugd over de overeenkomst: “we zijn bijzonder blij Oma Bobs over te nemen en trots dat Jurgen en Saskia ons het vertrouwen hebben geschonken om hun succesverhaal verder te zetten. Oma Bobs beschikt over een unieke expertise, waardoor hun producten bij de beste van de markt behoren. Onze intentie is om het bedrijf een zelfstandige koers te laten varen, om hun eigenheid en ambachtelijk karakter te behouden.”

Voor Jurgen en Saskia Ottenhoff is dit eveneens een bijzonder moment. “we zijn trots op wat we hebben opgebouwd. De kwaliteit van onze producten en de bijhorende service zijn altijd onze eerste prioriteit geweest. We zijn daarom verheugd dat we met Beltaste een partij hebben gevonden die dezelfde waarden hoog in het vaandel heeft. Onze klanten kunnen daarom rekenen op dezelfde kwaliteit en dienstverlening.”

Voor meer informatie, gelieve contact op te nemen met: Beltaste

Paul-Emmanuel Vanreusel Tel: 0475 95 97 47

Over Beltaste

Beltaste is sinds 1953 een gekend horecamerk. De Belgische snackfabrikant, die ooit met pastei- en worstsoorten als Vanreusel Snacks begon, groeide stap voor stap uit tot een toonaangevende speler op de markt van kwalitatieve diepgevroren vleessnacks. Het bedrijf is marktleider in België op het gebied van frituur-snacks en uitdager in de Nederlandse cafetariamarkt. Beltaste commercialiseert cervela’s, satés, frikandellen, hamburgers, gehaktballen en diverse kroketten onder het merk Vanreusel en via private labels. Het bedrijf heeft productielocaties in Hamont (België) en in Mòrahalom (Hongarije), en stelt daarbij ruim 250 werknemers tewerk. Beltaste realiseert een omzet van ca. 50 miljoen euro.

Over Oma Bobs

Oma Bobs is producent en totaalleverancier van een breed assortiment ambachtelijke snacks. 19 jaar geleden begonnen aan de keukentafel van het restaurant en uitgegroeid tot een volwaardige ragoutspecialist met 25 medewerkers. Het assortiment van Oma Bobs bestaat uit bitterballen, croquetten, mini-croquetten en bites, producten met vis en vlees en ook vleesvrije producten die aansluiten op de vegan trend. Oma Bobs levert uitsluitend aan de horeca en groothandels. Bij Oma Bobs is smaak Nummer 1!

XYZ WP Insert Code Snippets Powered By : XYZScripts.com